Het leven van een stewardess

Ik ben Manja Maas en ik werk ruim 18 jaar als stewardess bij de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Volgens mij is de baan van steward of stewardess de mooiste baan die er bestaat. Mijn leven als cabin attendant heeft mij al zoveel moois gebracht.

Dienstverlening

Leven van een stewardess. Manja Maas vertelt er graag over.Graag help ik mensen op weg naar hun (zakelijke) bestemming. De ene passagier wil graag een praatje maken terwijl de andere op z’n laptop aan het werk is en liever met rust gelaten wordt. Na 16 jaar ervaring voel ik dit inmiddels feilloos aan en kan ik service op maat verlenen. Samen met mijn collega’s het verschil maken en passagiers een onvergetelijke reis bezorgen daar sta ik voor! Het geeft dan ook ontzettend veel voldoening om bij het uitstappen mijn passagiers een fijn verblijf te wensen en zoveel lachende, dankbare passagiers te zien vertrekken.

Al zoveel gezien

In 16 jaar tijd heb ik al zoveel gezien van de wereld. Zo ben ik het afgelopen jaar o.a. naar een musical in New York geweest, heb gezeild in Curaçao, op safari geweest in Johannesburg, en de liggende boeddha gezien in Thailand en heb ik geskied in Oslo. En dat is alleen het afgelopen jaar. Met deze baan ben ik letterlijk en figuurlijk helemaal leven van een stewardessin de wolken. Alle reizen die ik maak geven mij zoveel energie en laden mij weer helemaal op voor de terugreis. Het blijft een droombaan die mij zoveel geeft dat ik tijdens mijn vlucht alles geef aan de passagiers.

Voor en naast het vliegen

Voordat ik begon met vliegen heb ik de lerarenopleiding Frans gedaan. Naast het vliegen heb ik met tussenpozen voor de klas gestaan op diverse middelbare scholen. Ook heb ik nog een opleiding journalistiek gedaan en heb ik als freelancer voor een aantal tijdschriften geschreven. Op dit moment geef ik sollicitatietrainingen. Ik gun namelijk iedereen de mooiste baan die er bestaat.

Toen mijn zoon acht jaar geleden geboren werd, ben ik begonnen met het schrijven van kinderboeken en dat doe ik nog steeds.

Solliciteren naar het leven van een stewardess (steward)

De laatste jaren heb ik communicatietrainingen verzorgd bij een opleiding voor luchtvaartpersoneel. Hierdoor weet ik wat zinvol is om te oefenen voor het sollicitatiegesprek bij een luchtvaartmaatschappij en belangrijker nog ik weet wat werkt! Deze kennis wil ik graag met jou delen op mijn trainingsdag. Een trainingssessie met veel oefeningen, tips en tricks.

Droom jij ook van een leven als stewardess of steward? Ik help je graag op weg