Sollicitatietraining voor stewardessen en stewards in één dag

Goed solliciteren is te leren. Dit geldt ook voor het solliciteren naar een  baan als steward of stewardess bij de luchtvaartmaatschappij van jouw voorkeur. De eisen en procedures zijn bij elke maatschappij verschillend maar er zijn vaardigheden die altijd van belang zijn en voor elke maatschappij gelden. Waarom ben jij nou dé aangewezen cabin attendant voor een specifieke luchtvaartmaatschappij?

De belangrijke eerste vraag

sollicitatietraining stewardess? Kies dan voor stewardess in 1 dag.Jouw motivatie om bij een luchtvaartmaatschappij te willen werken moet staan als een huis. Je motivatie moet concreet zijn en jou perfect omschrijven. Deze (vaak eerste) vraag bepaalt voor een groot deel de uitkomst van jouw sollicitatie. Vliegtuigmaatschappijen stellen hoge eisen aan hun personeel en dat is logisch, want jij bent het visitekaartje van de maatschappij. Bij welke maatschappij je ook gaat solliciteren, mijn waardevolle sollicitatietraining voor stewardessen en stewards zal jou een grote voorsprong geven op de dag van je sollicitatie.

Wat ga je allemaal leren op de trainingsdag

Jarenlang heb ik communicatietraining gegeven aan leerlingen die stewardess of steward wilden worden. Lees hieronder enkele onderdelen van de training.

Bouwen aan zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen is een belangrijke eigenschap van een steward of stewardess. Dit is dus wat je heel duidelijk moet uitstralen tijdens een sollicitatiegesprek. In mijn training leer je hoe je jezelf aan jouw luchtvaartmaatschappij moet presenteren. Ik focus me op jouw positieve kanten, waardoor je je zelfverzekerder gaat voelen. Samen kijken we of je lichaamstaal overeenkomt met wat je zegt en daar krijg je feedback op. Bij het presenteren leer je hoe je je motivatie voor de functie helder en krachtig kan verwoorden.
Bij dit onderdeel krijgt jouw zelfvertrouwen een enorme boost!

Kwaliteiten uitbuiten
Vaak ben je je helemaal niet meer bewust van de kwaliteiten en vaardigheden die je op de automatische piloot doet. Ook heb je onbewust vaak nog meer goede eigenschappen die bij het vak goed van pas kunnen komen. In de training gaan we deze kwaliteiten bij jou opzoeken en uitbuiten.
Daarna oefenen we met jouw twee beste kwaliteiten en gaan we meteen twee minder goede eigenschappen (aandachtspunten) ombuigen naar iets positiefs. Iedereen heeft goede ook maar minder goede eigenschappen en het is essentieel om te weten hoe je ze verwoordt.

LSD en STAR methode
Bij LSD, oftewel Luisteren, Samenvatten en Doorvragen, laat je onder andere door actief luisteren zien dat je goed geluisterd hebt naar iemands vraag. Met de STAR-methodiek (Situatie, Taak, Actie en Resultaat) leer je duidelijke voorbeelden geven “verpakt” in een kort verhaaltje met een kop en een staart. Hiermee toetsen selecteurs of het klopt wat je over jezelf vertelt en of je dat kunt illustreren met een of meerdere voorbeelden. We oefenen hoe je in een eerdere (werk)situatie omging met een probleem en wat je deed om het op te lossen.

Oefenen in de praktijk
We oefenen de meest voorkomende sollicitatievragen van maatschappijen en nemen het geleerde van de bovenstaande onderdelen meteen mee.

Data en locatiesollicitatietraining stewardess? Kies dan voor stewardess in 1 dag.

Je kunt contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak. Mijn agenda is flexibel.

Locatie is in Amsterdam (de Pijp).

Individuele training.

Kosten

De kosten voor de training zijn € 100,-.

 

De sollicitatietraining van Stewardess in 1 dag haalt het beste in jou naar boven