Solliciteren naar het beroep stewardess (of steward)?

Naar mijn idee is het beroep stewardess of steward de leukste en mooiste die bestaat. Samen met je collega’s een uitmuntende service neerzetten geeft grote voldoening. Iets extra’s kunnen betekenen en het verschil maken, is wat mij het meeste aanspreekt in het beroep. Dit streef ik elke vlucht weer na.

Interne opleiding

Als je bij een luchtvaartmaatschappij wordt aangenomen, word je intern opgeleid. De duur van de opleiding verschilt per maatschappij. De nadruk van de interne opleiding ligt op de vliegveiligheid want dat is de belangrijkste reden dat je als stewardess of steward aan boord bent.

Voorwaarden aan het beroep stewardess (of steward)

Beroep stewardess. Een geweldige baan.Om stewardess of steward te kunnen worden, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Dit betekent onder andere dat je minimaal 18 jaar bent en bij sommige maatschappijen zelfs 21 jaar. Verder dien je bij vrijwel alle maatschappijen een HAVO diploma of MBO-4 diploma te hebben. Een goede beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk en daarnaast het liefst ook nog een andere vreemde taal. Uiteraard is het van groot belang dat je vriendelijk en servicegericht bent en er goed verzorgd uitziet. Kijk voor specifieke eisen op de website van desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

In aanmerking komen voor het beroep stewardess of steward

Alvorens je aan de interne opleiding tot stewardess of steward kunt beginnen, dien je natuurlijk eerst te solliciteren. Alles begint met een goede eerste indruk en jezelf uitmuntend presenteren. Gelukkig kan ik je helpen om de kans om aangenomen te worden aanzienlijk te vergroten. Kijk hiervoor bij mijn sollicitatietraining voor stewardessen en stewards.

Stewardess in 1 dag zorgt ervoor dat jij sneller aan boord komt.