Het leven van een stewardess

Ik ben Manja Maas en ik werk ruim 20 jaar als stewardess bij de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Volgens mij is de baan van steward of stewardess de mooiste baan die er bestaat. Mijn leven als cabin attendant heeft mij al zoveel moois gebracht.

Dienstverlening

Leven van een stewardess. Manja Maas vertelt er graag over.Graag help ik mensen op weg naar hun (zakelijke) bestemming. De ene passagier wil graag een praatje maken terwijl de andere op z’n laptop aan het werk is en liever met rust gelaten wordt. Na al die jaren in de lucht voel ik dit inmiddels feilloos aan en kan ik service op maat verlenen. Samen met mijn collega’s het verschil maken en passagiers een onvergetelijke reis bezorgen, daar ga ik voor. Het geeft dan ook elke reis weer ontzettend veel voldoening om bij het uitstappen zoveel dankbare passagiers te zien vertrekken.

Al zoveel gezien

In die twintig jaar tijd heb ik al zoveel gezien van de wereld. Zo ben ik het afgelopen jaar naar een musical in New York geweest, heb gezeild in Curaçao, ben ik op safari geweest in Johannesburg, en de liggende boeddha gezien in Thailand.

leven van een stewardess

Alle reizen die ik maak geven mij zoveel energie en laden mij weer helemaal op. Het blijft een droombaan die mij zoveel geeft dat ik tijdens mijn vlucht alles geef aan de passagiers.

Voor en naast het vliegen

Voordat ik begon met vliegen heb ik de lerarenopleiding Frans gedaan. Naast het vliegen heb ik met tussenpozen voor de klas gestaan op diverse middelbare scholen. Ook heb ik de opleiding journalistiek voor academici aan de school van journalistiek afgerond en heb ik een aantal jaar als freelance redacteur voor diverse tijdschriften geschreven. Op dit moment geef ik sollicitatietrainingen. Ik gun namelijk iedereen de mooiste baan die er bestaat.

Toen mijn zoon geboren werd, ben ik begonnen met het schrijven van kinderboeken en dat doe ik nog steeds.

Solliciteren naar de baan van stewardess of steward

De laatste jaren heb ik communicatietrainingen verzorgd bij een opleiding voor luchtvaartpersoneel. Hierdoor weet ik wat zinvol is om te oefenen voor het sollicitatiegesprek bij een luchtvaartmaatschappij en belangrijker nog ik weet wat werkt! Deze kennis wil ik graag met jou delen tijdens de sollicitatietraining. Een trainingssessie met veel oefeningen, tips en tricks.

Droom jij ook van een leven als stewardess of steward? Ik help je graag op weg met mijn sollicitatietraining.