Sollicitatietips KLM

Wil je binnenkort solliciteren bij KLM als stewardess of steward en ben je daarom op zoek naar wat handige sollicitatietips? Als ervaren stewardess en trainer weet ik precies wat er allemaal bij het solliciteren bij een luchtvaartmaatschappij zoals KLM komt kijken. Voor een optimale voorbereiding bied ik een twee uur durende sollicitatietraining aan.

Werken als stewardess of steward

Als stewardess of steward bij KLM heb je een verantwoordelijke baan. Daarom moet je ook over de juiste beroepscompetenties beschikken. Ook zijn er een aantal voorwaarden aan het werken bij KLM verbonden. Zo moet je minimaal 18 jaar zijn en niet langer zijn dan 1.85 (of korter van 1.58). Verder dien je bij een HAVO diploma of MBO-3 diploma op zak te hebben en goed Nederlands en Engels te spreken. Uiteraard is het van groot belang dat je vriendelijk en servicegericht bent en er goed verzorgd uitziet, zonder zichtbare tatoeages, piercings of tandversieringen.Beroep stewardess. Een geweldige baan.
Tijdens de selectieprocedures van de luchtvaartmaatschappij wordt er gekeken of je over deze voorwaarden en competenties beschikt. Als je eenmaal wordt aangenomen, word je intern opgeleid. Bij KLM volg je eerst via een e-learning programma een voorbereiding op de training. Daarna volg je een fulltime training van 25 op Schiphol-Oost. Bij deze interne opleiding ligt de nadruk op de vliegveiligheid, dit is immers de belangrijkste reden dat jij als cabin attendent aan boord bent. Wanneer je de interne training bij KLM succesvol hebt doorlopen, krijg je een contract voor vijf jaar aangeboden.

Hulp bij het solliciteren voor het beroep stewardess of steward

Voordat je aan die interne opleiding tot stewardess of steward bij KLM kunt beginnen, dien je natuurlijk eerst te solliciteren. Daarom ben jij natuurlijk op zoek naar sollicitatietips. Het is belangrijk dat je een goede eerste indruk achterlaat en jezelf uitmuntend kunt presenteren. KLM vraagt ook niet voor niets een motivatievideo in haar selectieprocedure.

Voor een tot in de puntjes verzorgde voorbereiding op jouw sollicitatie ben je bij mij aan het juiste adres. Mijn sollicitatietraining geeft jou alle handvatten voor een geslaagde sollicitatie. We gaan het hebben over zelfvertrouwen, jouw kwaliteiten en vaardigheden en de STAR-methode. Met mijn hulp wordt de kans om aangenomen te worden aanzienlijk groter. Natuurlijk moet je het solliciteren helemaal zelf doen, maar met mijn tips en tricks sta je veel sterker en zelfverzekerder in je schoenen.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.