Sollicitatietraining voor stewardessen en stewards in één dag

Goed solliciteren is te leren. Dit geldt ook voor het solliciteren naar een baan als steward of stewardess bij de luchtvaartmaatschappij van jouw voorkeur. De eisen en procedures zijn bij elke maatschappij verschillend maar er zijn vaardigheden die altijd van belang zijn en voor elke maatschappij gelden. Waarom ben jij nou dé aangewezen cabin attendant voor een specifieke luchtvaartmaatschappij?

De belangrijke eerste vraag

sollicitatietraining stewardess? Kies dan voor stewardess in 1 dag.Jouw motivatie om bij een luchtvaartmaatschappij te willen werken moet staan als een huis. Je motivatie moet concreet zijn en jou perfect omschrijven. Deze (vaak eerste) vraag bepaalt voor een groot deel de uitkomst van jouw sollicitatie. Vliegtuigmaatschappijen stellen hoge eisen aan hun personeel en dat is logisch, want jij bent het visitekaartje van de maatschappij.

Wat ga je allemaal leren tijdens je sollicitatietraining?

Ik heb jarenlang communicatietraining gegeven bij een particulier opleidingsinstituut aan leerlingen die stewardess of steward wilden worden. Verder heb ik Franse taal- en letterkunde gestudeerd. Communicatietraining, leerpsychologie, logopedie en presentatietechnieken zijn een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Door de combinatie van kennis en praktijk durf ik te zeggen dat ik inmiddels weet wat “werkt” en wat niet. De ervaring heeft inmiddels geleerd (zie reviews) dat 1,5 uur voldoende is om jouw motivatie helder te verwoorden en te oefenen met de competenties.

Lees hieronder enkele onderdelen van de training.

Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen is een belangrijke eigenschap van een steward of stewardess en dat moet je natuurlijk ook uitstralen tijdens een sollicitatiegesprek. In mijn training leer je hoe je jezelf aan jouw luchtvaartmaatschappij moet presenteren. Ik focus me op jouw positieve kanten. Bij het presenteren leer je hoe je je motivatie voor de functie helder en krachtig verwoordt waardoor je tijdens je sollicitatie meteen een stuk zekerder zult voelen en zelfvertrouwen uit zult stralen.

Skills
Vaak ben je je helemaal niet meer bewust van de kwaliteiten en vaardigheden -jouw skills- die je op de automatische piloot doet. Ook heb je onbewust vaak nog meer positieve eigenschappen die bij het vak goed van pas kunnen komen. In de training zullen we jouw kwaliteiten, ervaring, vaardigheden en talenten gaan opzoeken. En dan komt het belangrijkste: het oefenen met het verwoorden van deze skills! Ik ga je hierbij helpen. Ook kijken we naar jouw aandachtspunten en valkuilen en hoe we deze kunnen ombuigen naar iets positiefs. Iedereen heeft goede maar ook minder goede eigenschappen en het is essentieel om te weten hoe je ze verwoordt.

STAR methode
Met behulp van de STAR-methodiek leer ik je voorbeelden te geven behorende bij de verschillende competenties. Op deze manier toetsen selecteurs of het klopt wat je over jezelf vertelt en of je dat kunt illustreren met een of meerdere voorbeelden. Ook oefenen we hoe je in een eerdere (werk)situatie omging met uitdagingen en wat je deed om het op te lossen.

Aanmelden

  Data en locatiesollicitatietraining stewardess? Kies dan voor stewardess in 1 dag.

  Je kunt contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak. Mijn agenda is flexibel.

  Locatie is in Amsterdam (de Pijp).

  Het betreft een individuele training.

  Kosten

  De kosten voor de training zijn € 100,-.

  De sollicitatietraining van Stewardess in 1 dag haalt het beste in jou naar boven.